Fællesskab #Spejdernes lejr 2017 #Spejderlejr #International

Mød spejdere fra hele verden på Spejdernes Lejr

På Spejdernes Lejr kan du møde spejdere fra mange andre lande. Blandt andet fra vores nye samarbejdsland – Irland.

Share this: 
By: Jens Thybo Foto: Jens Thybo

Forestil dig en række spejdere. Alle har forskellige uniformer på, og de taler alle mulige sprog. Hvis du går rundt og taler med dem (bare rolig - mange kan engelsk), kan du høre spejderhistorier fra hele verden. Sådan vil det være til de internationale events på Spejdernes Lejr.

Ud af de 40.000 spejdere, der kommer på lejren, vil omkring 5.000 af dem nemlig være fra udlandet. Spejdernes Lejr har allerede fået forhåndstilmeldinger fra en masse lande – for eksempel: Irland, Frankrig, Australien, Colombia, Canada, USA, England, Norge og Sverige. Du vil altså kunne møde spejdere fra hele verden og få ideer til nye spejdereventyr.   

Få en venskabsgruppe

De internationale spejdere bor sammen med os andre på lejrpladsen. Når din leder tilmelder jeres gruppe, kan man bede om at få en venskabsgruppe. Det betyder, at I kommer til at have lejrplads ved siden af en udenlandsk gruppe, som I hjælper med at vise, hvordan man er på lejr i Danmark. I nogle lande må spejdere ikke pionere – og andre steder laver de ikke mad over bål. Så der er sikkert behov for en hånd, og for at I viser, hvordan man gør i Danmark. Hvis I vil have en udenlandsk venskabsgruppe, skal I skrive det ind i tilmeldingen. Har I allerede en venskabsgruppe, som kommer på lejren, så kan det også skrives ind, så I kommer til at have lejrplads sammen.

Mødested midt på lejren

Midt på lejren kommer der til at være et internationalt telt. Det er stedet, hvor du kan møde en spejder fra USA eller Afrika og høre, hvordan det er at være spejder i deres lande. I det internationale telt kan du se oplæg om at være spejder i andre lande, møde spejdere fra de store spejdercentre ude i verden – og selvfølgelig bytte dig til mærker fra hele verden.

Deltag i samarbejdet med Irland

Korpset er blevet samarbejdsland med Irland, så her er der mulighed for at få en venskabsgruppe, der også hænger ved efter Spejdernes Lejr. Næste år holder Irland selv en landslejr, der minder om vores. Den hedder JamboRI. Ri betyder konge på irsk. Den har du og din gruppe mulighed for at deltage på sammen med jeres nye venskabsgruppe fra Irland.

Få en irsk venskabsgruppe:

Hvis du og din gruppe er interesseret i at få en venskabsgruppe, så kan jeres leder kontakte Christina Plum fra den irske samarbejdsgruppe på c.plum@hotmail.com.

Poll

Skal du med på Spejdernes Lejr?

Check også...