Fællesskab #Julekalender #Jul #December #vinter #Vinterbadning #Crazy #Patruljemøde #patrulje

Idé til patruljemøde: Vinterbadning!

Det er vinter og koldt. Men det er ikke en undskyldning for at rykke patruljemøderne indenfor – tværtimod! Hvorfor ikke udfordre dine patruljekammerater til en omgang vinterbadning? 

Share this: 
Spejder_vinterbadning

Ja, du hørte rigtigt! Vinterbadning. Du tænker måske: ”Vinterbadning er for skøre særlinge med alt for meget tid…” og dér har du helt ret. Der findes faktisk 41 deciderede vinterbadeklubber i Danmark, hvor medlemmerne mødes jævnligt og bader sammen. Men eftersom de jo rent faktisk har aktive medlemmer, må der være en god idé bag galskaben.

Ikke kun for tosser og vikinger

”Det der vinterbadning kan da ikke være så slemt.” Det mener Bastian, Mark, Troels og Carl Christian, som alle er tropsspejdere i 1. Melfar Fællesgruppe i Middelfart. De har besluttet sig for at afprøve fænomenet en kølig, solrig vintereftermiddag. Et par af dem har prøvet at vinterbade før, men ingen af dem gør det særlig ofte. De er helt klar på deres tossede projekt, og det tager ikke lang tid for dem at komme i vandet – men de kommer også hurtigt op igen.

Koldt og opkvikkende

  ”Det var dejligt! Men man kommer til at fryse tæerne meget,” fortæller Carl Christian ivrigt.

  ”Ja, især når man er kommet op af vandet igen!” indskyder Bastian.

De andre drenge er enige. Vinterbadning er en kold fornøjelse, men det er også sjovt og forfriskende.

God idé til et patruljemøde

Alle drengene er enige om, at det kunne være sjovt at få hele patruljen med til en gang vinterbadning til et af de ugentlige møder.

  ”Men det er bare svært at få alle med på idéen. Især pigerne,” fortæller Bastian.

  Troels får en idé: ”Vi tager da bare varm kakao med og drikker bagefter! Så får man varmen igen.”

  ”Ja, så kan det være, de andre også gerne vil med,” siger Mark.

De fire drenge er i hvert fald friske på at gøre det igen, og de er alle enige om, at vinterbadning klart kan anbefales til andre.

Så hvad venter du på? Kom af sted, før det bliver sommer og er for sent – og tag hele patruljen med.

OBS!

Når man hopper i det kolde vand, udsætter man kroppen for et kuldechok, som får blodtrykket til at stige og pulsen til at falde. Kroppen udskiller stress-hormoner og blodet ruller hurtigere i kroppen for at modvirke kulden. Man bliver faktisk næsten helt ”høj” af det, og pas på – man kan blive afhængig!

Check også...