Fællesskab #Sommerlejr #Sommer #Kort #Spil #Leg

De bedste spil til sommerlejren

Snart er det sommer! Og det betyder ÉN ting! Sommerlejr! 

Share this: 
By: Jan Vestergaard

Her er Spejder.dks bedste bud på perfekte sommerspil til patruljen. 

 

Man kan lave et hjemmelavet twister spil. For at gøre det skal man male en dug med farvede prikker, og lave en plade med en pil der snurrer.

Man kan også lave et hjemmelavet kryds og bolle. Det laver I ved at lave 3x3 felter af sisal og pløkker, og så male krydser på 3 stykker brænde, og cirkler på 3 andre brændestykker. Man kan endda lave mange spil, og måske lave en turnering? 

En klassiker er at tage kortspil med, så kan man spille røvhul, 500, fisk, krig eller mange andre spil. Måske I lærer et nyt, eller laver jeres eget spil?
Et andet kortspil kunne være UNO, det er sommerlejrspillet over dem alle. Kan du vinde over din leder? 

Man kan også få en eftermiddag til at gå med tegn og gæt. Del jer op i to hold, lav en masse sedler med ting man kan tegne, nu skal en person trække noget at tegne, og tegne det så de andre kan gætte det. For eksempel kunne det være en helikopter, bil, blomst eller noget helt andet. Find selv på flere fede. 

Man kan også lege gæt og grimasser, her skal man optræde som en anden person eller dyr, som holdet så skal gætte. For eksempel kunne det være en spejderleder, elefant, Elsa fra Frost og så videre. 

Stub er en klassisk spejderleg, man bør dog være 12 år eller ældre for at lege. Det gælder om ikke at være den person som vælter stubben i midten. Det gør man ved at have en stub i midten, og en gruppe venner som alle står i rundkreds med armene om hinandens skuldre. Nu skal man ved hjælp af benene forsøge at skubbe de andres ben til at vælte stubben. Når man rør stubben så dør man og er ude af legen. Så er der en mindre i rundkredsen. Dette fortsætter man med til der er en ultimativ vinder tilbage. 

Pind er et anden klassisk spejderspil. Reglerne er ret komplekse, men du kan lære dem her. 

 

Ellers prøv at opfinde jeres eget spil og smid det på Instagram med #Spejder, så andre kan blive inspireret.  

Check også...