Fællesskab #Tricks til løb #Guide

ABC for løbsspejdere

Få råd til generel opførsel på poster og gode idéer til lettere at komme igennem løbene med lidt ekstra point. Både nybegyndere og garvede kan med fordel læse med!

Share this: 
Spejder_spejderløb

ABC for løbsspejdere

Startskuddet

Nogle af de større løb i Adventurespejdligaen starter med et brag. Det kan være kaotisk og meget svært at overskue, selv hvis man har prøvet det før. Der sker nemlig meget på én gang. Det er nemt at leve sig ind i det og lege med, men pas på! Der er (næsten) altid noget, I bør holde øje med, eller noget der bør observeres. Hav en notesblok klar, notér alt, der skiller sig ud, og tag eventuelt billeder med din telefon eller andet.
Husk på, at det ikke er forbudt at leve sig ind i posten. Faktisk er det meget sjovere sådan. Men tricket ved at få mest ud af startposten er simpelt: Bevar koncentrationen og hold fokus.

Generelt på posterne

Vær energiske. Det er en klar fordel, at du og din patrulje viser overskud og gåpåmod. Intet er mere kedeligt end at være postmandskab, der skal tage imod en træt patrulje, som klynker over at gå glip af Disney Sjov. Lev jer gerne ind i scenariet og historien på posten. Det bliver selvfølgelig sværere undervejs, når I er blevet trætte og pressede, men oplevelsen bliver federe for både jer og postmandskabet, hvis I er med på fantasirammen. På flere løb giver det endda ekstra point!

Handl hurtigt på posterne. Det koster meget tid at stå og diskutere, hvem der gør hvad. Den, der hurtigst skaber sig et overblik, bør være den, man lytter til, og det er jo oftest patruljelederen. Gør det dog ikke til et diktatur. Alle har sikkert en mening om, hvordan en opgave skal gribes an. Hvis en i din patrulje eksempelvis er super sej til madlavning, så lad ham/hende være boss på madposten.

”My Precious!”

Der er mange ting, det sagtens kan betale sig at have med på spejderløb. Følgende redskaber og remedier bør du og din patrulje kunne finde mere end nødvendige.

 • Lommeregner: Du vil tit være ude for at skulle lave en eller anden form for matematiske beregninger, og selv om det måske kan ordnes i hovedet, så sparer du tid med en lommeregner.
 • Måleredskaber: Alt, der kan bruges til at måle op, fx vinkelmåler, passer, målebånd og lign. kan i mange tilfælde bruges. Specielt, når der skal laves noget håndværk som en gennemgående opgave.
 • Multitool: Det absolut uundværlige redskab - jo større jo bedre! Det øjeblik, du tager af sted med et multitool i bæltet, vil du undre dig over, hvordan du nogensinde kunne klare dig uden! ”Once you go multitool, everyone else is a fool.”
 • Gaffa: Det giver IKKE ekstra point, når du har tapet din opgave sammen med gaffa-tape, til det ligner det askebæger, du gav din farmor i julegave i 1. klasse. Men det er bare ALTID løsningen på dine problemer. Der findes ikke andre argumenter, pak den rulle!
 • Kreagrej: Pak en kasse med alt tænkeligt grej, som kan pimpe jeres opgaver på posten. Eksempler er perler, læder, stof, lim, pailletter og tuscher, men kun fantasien sætter grænser!
 • Telefon: Skal haves i nødstilfælde, men er også god til mange andre ting – især hvis du har en smart en af slagsen. Husk at lade den op hjemmefra og fortælle din mor, at hun ikke må skrive, før løbet er slut.

HUSK:

 • Spis jævnligt
 • Drik masser af vand
 • Vær opmærksomme på hinanden i patruljen
 • Skift sokker for at skåne fødderne
 • Læg en strategi og afstem forventninger hjemmefra
 • Hav det sjovt og nyd hinandens selskab

Check også...