How-to #survival #Guide #Kviksand

Sådan slipper du fri af kviksand

Nuvel, det sker måske ikke så ofte. Men her er den! Din survival guide til hvordan du overlever, hvis du skulle sidde fast i kviksand.

Share this: 
Spejder.dk_Kviksand By: Wikipedia
  1. Medbring altid en solid gren, når du bevæger dig ud i områder med kviksand. Hvis du synker, kan du bruge den til at komme op. Du kan også bruge grenen til at tjekke, om der er kviksand forude.
  2. Hvis dine ben sætter sig fast og begynder at synke, lægger du grenen på kviksandets overflade.
  3. Når du har lagt grenen på overfladen, lægger du dig på ryggen oven på grenen. Når der er gået et par minutter, har du opnået ligevægt med kviksandet og holder op med at synke. Den bedste måde at undslippe kviksand på, er at flyde ovenpå. Det er nemmere at flyde i saltvand end i ferskvand, men det er endnu nemmere at flyde i kviksand.
  4. Nu skal du arbejde grenen ned under dine hofter, så den ligger i en ret vinkel på din rygrad. Grenen forhindrer, at hofterne synker, mens du – langsomt – trækker benene fri af kviksandet – et ad gangen.
  5. Nu mangler du bare at tage den korteste rute til fast grund. HUSK: langsomme bevægelser.

​Hvad er kviksand?

Kviksand er en blanding af sand og opstigende vand. Kviksand er ikke altid så farligt, som det fremstilles i bøger og film.

Det er sjældent dybere end en meter og har ofte en højere massefylde end vores krop – så man synker ikke nødvendigvis til bunds. Er man dog så uheldig at komme til sidde fast i kviksand, skal man forsøge at komme op af det, da nedkøling, sult, oversvømmelse eller tidevand kan være betydelige farer.

Check også...