Crazy #Frilufts-skills #Vejr #Skills #dyr

Forudse vejret med dyr

Stoler du ikke på DMI, så gør som i ”gamle dage”, og brug fx dyr til at forudse, om du skal have regnjakke eller badetøj på. Spejder.dk giver dig 10 vejrforudsigende-dyr.

Share this: 
By: wikipedia

Forudse vejret med dyr

Hvis du ikke lige har din smartphone på dig, er ude på løb eller bare ikke stoler på meteorologer, så prøv at observer dyrene omkring dig, måske fortæller de dig, hvordan vejret bliver. Spejder.dk har samlet 10 dyr, som i følge råd fra gamle dage kan givet dig et hint om vejret i fremtiden.

  1. Hvis katte kradser i træer, er det et tegn på blæst.

  2. Ser du en gråspurv pjaske i noget vand, er det en sikker varsel om regn. Ser du spurvene sidder samlet under et tag, kan du godt finde paraplyen frem, for så er regnen meget tæt på.

  3. Hvis der er mange flagermus på himlen om aftenen, er det en varsel om, at det bliver godt vejr næste dag.

  4. Larmer duerne mere end normalt ved aftenstid, er det er tegn på, at der er regnvejr på vej. Sker dette om vinteren, kan du forberede dig på masser af nattefrost.

  5. Ser du en tyk hare i efteråret, er det en vasling om, at vinteren bliver streng.

  6. Er græsplanen fyldt med kæmpestore muldvarpe skud, er det et tegn på, at det snart bliver regnvejr. Jo flere skud der er, jo mere langvarig bliver regnen. Jo tættere muldvarpeskuddene er på dit hus, jo nærmere er vinteren.

  7. Hvis du i efteråret eller vinteren møder en hejre ved en bæk eller en å langt inde i landet, er det et tegn på, at vinteren bliver ekstra streng og lang.

  8. Hvis du ser et pindsvin med et halmstrå i munden, bliver det regnvejr. Har pindsvinet derimod en pind i munden, bliver det godt vejr.

  9. Hvis du ser en masser krager i flok eller som slås, er det et tegn på, at der er godt vejr på vej.

  10. Jo lavere svalerne flyver ved jorden, jo større er risikoen for regn.

Check også...