Om Adventurespejd

By: Spejder på vej over vandpassage
Share this: 

Adventurespejd er udfordringer - både for den enkelte deltager og for fællesskabet. Adventurespejd er en actionfyldt og kondenseret udgave af spejderarbejdet. Det er ikke nødvendigvis noget for alle. Det er ikke et mål i sig selv, at det er tilgængeligt for alle, men det skal inspirere alle spejdere og give dem mod på at udfordre dem selv, hvor de nu er.

Men udfordringer gør det ikke alene. Adventurespejd bygger på passion og gejst. De tilbagevendende løb og arrangementer vist og beskrevet på Adventurespejd.dk skaber en verden med sit eget sprog som referenceramme. Ved at opleve og lære sproget kan man komme dybere ind i oplevelserne.

Adventurespejd skaber skrøner og et stærkt fællesskab, som alle kan blive en del af, hvis de har modet på at udfordre sig selv i fællesskab med gode venner.

Læs guiden til Adventurespejd her

Fantasien sætter rammerne

Et vigtigt element i adventurespejd er fantasien, som stiler efter at skabe en ramme, der får tankerne væk fra hverdagen. Der er fokus på de overraskende elementer. Det er ukendte. Fantasirammer kan være en god og effektiv måde at opnå dette på.

Adventurespejd er hele forløb. Det er ikke enkeltstående aktiviteter, men en sammenhængende ramme, hvor man bruger sine færdigheder og udfordres på disse. På den måde giver det pludselig mening med alle de tilegnede spejderfærdigheder og de relationer, man har bygget op i patruljen. Det er kulminationen eller forløsningen på det arbejde man har tilegnet sig på f.eks. møder og kurser.

I konkurrence med andre - og dig selv

Konkurrenceelementet i ligadelen af Adventurespejd har til formål at motivere deltagerne til at gøre en ekstra indsats. Det stimulerer også historiefortællingerne om de fælles oplevelser. Samtidig giver konkurrenceelementet deltagerne en ramme at måle sig op imod, og dermed øge motivationen til at yde sit ypperste på hvert løb.

Det er en mærkelig tvetydighed der gør, at det er fedt at deltage i et adventurespejdløb. Undervejs er det ikke nydelse, der kendetegner oplevelsen, idet forløbene er både hårde og udmattende. Det er til gengæld oplevelsen af tilfredshed, der giver succesoplevelsen bagefter, når man har fuldført de mål man satte sig for og klaret.

Denne følelse styrkes ved at tilføje et konkurrenceelement til de grupper, som foruden dysten mod sig selv gerne vil måle sig op imod deres venner i andre hårdføre adventurespejdgrupper.

Der er et voksende antal løb tilgængelige derude, så det er bare at dykke ned og udforske mulighederne i Adventurespejd - hvem ved, måske lærer du også en ting eller to om dig selv undervejs.

Læs mere om løbene i Adventurespejdligaen her.

Check også...