Adventure #DEA #Adventurespejd #adventurespejdligaen

Interview med adventurespejderne DEA

Spejder.dk har interviewet pigerne fra Adventurespejdgruppen DEA, som vandt Solaris 2016. Hør hvorfor adventurespejd er fedt, styrkerne ved kun at være piger i gruppen og få en guide til løbene.

Share this: 
By: DEA

Hvor kommer jeres patruljenavn fra?

Vi ville gerne have noget, der gjorde lidt sjov med, at vi var en ren pigepatrulje. Vi havde en del forskellige navne oppe at vende, alt fra ”fingerbøl” til ”affentittengeil”. Til sidst blev vi dog enige om DEA, der betyder gudinde på latin.

Hvor/hvordan er jeres patrulje startet?

Vi har alle sammen gået på Brejning Efterskole på 18. og 19. årgang og har deltaget på adventurespejdløb i mange år, dog som konkurrenter til hinanden. Vi kom til at snakke lidt på Bispestaven om at deltage sammen på Solaris og legede lidt med idéen om en ren pigepatrulje. Vi ville gerne tage udfordringen op som ren pigepatrulje for at vise, at vi altså ikke behøver de der ”dumme” drenge! 

Hvorfor tager I af sted på løb?

At deltage på adventurespejdløb er unikt. Det giver dig et kæmpe boost i din udvikling og et stærkere netværk. Du får nogle gode kompetencer med i rygsækken, som du kan bruge på det næste spejderløb og i hverdagen. Men når alt kommer til alt, er vi alle fem konkurrencemennesker og vil presse os selv til det yderste bare for en god placering. Hvad er det egentlig der gør at vi fortsætter, når hele kroppen siger nej?

Er der nogle løb, der er fede at starte på, hvis man ikke har erfaring med adventurespejd?

Adventurespejdligaen indeholder efterhånden en del løb, med vidt forskellige fokus. Løb som Bispestaven, der fokuserer på den hyggelige oplevelse, Apokalypseløbet og Nathejk har jægere med, Solaris har de vildeste oplevelser, mens man på Seditio selv får indflydelse på historiens gang. Kast jer ud i det, det værste der kan ske er at man lærer noget nyt. Nogle løb fokuserer dog mere på en god oplevelse for begyndere, som fx Fenris, Dinizuli, Zaxsez.  

Hvad er jeres taktik for adventurespejdligaen denne sæson?

De sidste mange år har vi drømt om at vinde adventurespejdligaen, for nogle af os er det også lykkedes. Men i løbet af denne sæson fylder flere af os 18, derfor valgte vi kun at have fokus på årets Solaris løb. Vi er begyndt at søge nye udfordringer inden for spejderverdenen. Nogle af os er hoppet bag spejderløbkulisserne og laver bl.a. Seditio. Det er fedt at kunne give gode oplevelser igen til nye spejdere.  

Har I nogle tips til at komme igennem, når det hele er rigtig hårdt?

Alle kan ikke have overskud hele tiden i en patrulje. Derfor skal man sørge for at støtte dem, som er lidt pressede i øjeblikket. Husk at snakke positivt, selvom det måske ser sort ud. En hånd i ryggen kan gøre underværker. Og så kan mad altid redde en svær situation.

Hvad er styrkerne ved at være en pigegruppe?

Før vi tog afsted snakkede vi meget om, at vi måske kom til at mangle den måde som drenge typisk løser opgaver på og ikke mindst drenges stærkere fysik. Dog vendte vi det til en fordel, at vi tænkte mere ens, når der skulle løses opgaver. Når man er afsted på løb fungerer man som en samlet patrulje, og ikke som fem individer. Dette er lettere når man er på samme bølgelængde, og ikke skal tage hensyn til det skel der typisk er mellem forskellige køn (blufærdighed bliver en by i Rusland). Det gjorde også at løbet blev en rigtig tøsetur, hvor der blev snakket om alt mellem himmel og jord.

 

Check også...