Kira sover 365 nætter i telt

Kira Rose på 11 år er spejder i Grevinde Danner i Jægerspris. Hun har sovet i telt i et helt år. Det vil sige i 365 nætter ude i sin egen have.

”Jeg startede for skæg i påsken i 2009. Det var med nattefrost.” Siger Kira Rose. Først lå Kira i et lille "pop-op-telt" fra Silvan. Senere skiftede hun det ud med et større telt med sovekabine, feltseng og teltlampe. Til sidst sov hun i et lille tre-mands-telt.

Egentlig rundede hun et år allerede den 3. april, men Kira måtte indenfor og sove, da hun havde influenza og var på ferie. Så de dage blev lagt oveni.

"Min Far måtte skovle sne for at få mig ud"

I vinter, da der var meget sne, måtte Kiras far flere gange ud og skovle sne, så Kira kunne komme ud af teltet. Undervejs har hun også haft selskab nogle nætter af et par spejderveninder.

”Det var koldt i vinter, men jeg sov bare i to almindelige soveposer og tre lag tøj. Men min nye sovepose er også slidt helt op nu, og sømmene er gået op. Så jeg må nok have en ny.” fortæller Kira. ”Jeg var også fristet til at gå indenfor og sove et par gange, men jeg ville så gerne opnå mit mål, så jeg blev ved.”

Den sværeste nat

”Jeg ved ikke, hvorfor jeg har gjort det. Jeg skulle bare prøver, og så fortsatte jeg bare, fordi det var sjovt.” siger Kira, som glæder sig til snart at rykke op i troppen. Som afslutning på Kiras 365 dage i telt har Kiras far lavet et mærke til hendes uniform.

Kira synes selv, at den sværeste nat faktisk var den sidste nat i teltet, fordi så var det hele slut. Hun vil gerne fortsætte med at sove i teltet, men den er hendes forældre ikke helt med på endnu. ”Jeg er klar på at sove der igen, måske i de næste fem år, hvis jeg får mulighed for det.” slutter Kira.

Find flere gode historier om spejderliv.