Lørdag den 20. maj 2017 sover hele Danmark ude.

Sov Ude er et nyt initiativ fra Det Danske Spejderkorps. Formålet er at få mange flere med ud i det fri. Alle uanset om man er spejder eller ej inviteres med udenfor til hygge, madlavning, aktiviteter, afslapning og en nat med månen og stjernerne som natlampe.

Sov Udeer en landsdækkende mærkedag, der sætter fokus på de små og store oplevelser, som friluftslivet, naturen og mørket tilbyder.

Alle kan være med

Alle er kan være med uanset om man er garvet spejder eller bare drømmer om at falde i søvn under stjernene og vågne op til fuglesang. Er du i tvivl om, hvad du skal have af udstyr til sådan en nat i det fri, så fortvivl ikke. Her på Spejder.dk kan du finde masser af viden om alt lige fra hvilket liggeunderlag og sovepose der passer bedst til dine behov til hvordan man holder varmen om natten.

Sov Ude er kommet for at blive

Sov Ude blev afholdt første gang d. 21. maj 2016, og der var ca. 50 arrangementer over hele landet, hvor folk nød en nat i det fri og vi vender stærkt tilbage i 2017, hvor Sov Ude afholdes 20. maj.

Sov i det fri hele året

Du kan finde overnatningspladser og shelters på Naturstyrelsens hjemmeside eller du kan downloade appen Shelter i Google Play eller App store, hvor man kan se de fleste shelters i Danmark, så du kan sove udenfor hele året rundt.