How-to #Gourmet #Kage #Dessert #Bålmad #Dutch Oven

Upside Down kage i det fri

Dutch Oven Pineapple Upside Down Cake

Er der noget bedre end kage på en spejdertur? Nej vel, derfor har Spejder.dk fundet en opskrift på lækker og flot kage, til næste gang du skal imponere dine ledere med dine mad skills.

Det skal du bruge: 

1 Dutch Oven
1 dåse ananas i skiver
3 spsk smør
3 spsk brun farin 
7 kirsebær uden sten eller samme antal som ananasringene. 
1 boks gul kagemix plus ingredienser til mixen.

Sådan gør du: 

Tænd op i godt glødebål. 
Smør siderne på din Dutch Oven med smør.
Put smeltet smør i bunden af gryden. 
Læg ananasskiveren i et fint mønster i bunden af gryden, i hvert hul i ananasskiverne lægger du så et kirsebær.
Lav selve kagedejen, som der står på pakken. (Hvis du er rigtig sej, så laver du selv en kagedej fra bunden).
Hæld dejen over appelsinmønstret. 
Sæt din Dutch Oven over lidt brænde, og sæt låg på, læg endnu mere brænde ovenpå låget. 
Hvert 15. minut skal du dreje gryden 90 grader, og låget også. 
Når kagen slipper siderne i gryden, og du kan stikke en strikkepind i kagen, uden at noget dej sidder på pinden, så er kagen færdig. 
Når kagen er færdigbagt, så skal du tage den af bålet og lade den stå i 10 minutter. 
Løsn kagen rundt i siderne med en plastik spatel.
Tag en tallerken og et godt greb, og vend kagen ud på tallerkenen. 

 

Hvis du vil vide mere om, hvad en Dutch Oven er, så læs mere her

Share this: 

Check også...