How-to #Dessert #Kage #Bålmad #mad over bål

Bag kage i appelsiner!

Hvis der er noget spejdere elsker, så er det kage! Så her kommer en fantastisk kage, du nemt kan lave på bål. 

Share this: 
By: Mathias Thomsen

Se her hvordan du bager en lækker kage på bål. Der bliver til cirka 15 appelsinkager af denne opskrift, så saml dine venner og familie og forkæl dem med lækker kage.

Ingredienser: 
500g hvedemel
500g smør
500g sukker
5 æg
Saften fra appelsinerne og måske lidt af frugtkødet. 

Det skal du ellers bruge:
Hele usprøjtede (økologiske) appelsiner, én til hver.
Skåle, skeer osv. til at lave dejen. 
Kniv til at skære toppen af appelsinen.
Mange tandstikker. 
Tynd strikkepind eller grillspyd. 
Teskeer til at spise kagen med, én til hver. 

Sådan gør du: 
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Derefter blander du alle de våde ingredienser sammen i en anden skål. Og nu skal du blande begge skåle sammen. 
Lav et stort flot bål, som kan give dig en masse gode gløder. 
Skær toppen af appelsinen, og husk at gemme toppen. Spis al appelsinkødet. 
Fyld appelsinskallen op halvvejs med kagedejen. 
Sæt toppen af appelsinen fast igen med tandstikker. 
Sæt appelsinen i yderkanten af bålet, men blandt gløder i cirka 30-45 minutter. 
Kig til, duft og stik i kagen med en tynd (strikke)pind, for at se hvornår den er færdig, hvis pinden kommer fri af kagen uden noget sidder ved så er den færdig. 
Når kagen er færdig, så tager du låget af din kage, og du kan nu spise den med en teske. 

Du kan altid prøve at eksperimentere med din ynglings kageopskrift, og putte den i appelsinen, den får måske bare lidt smag af appelsin. 

Velbekomme! 
Del gerne dine lækre billeder af spejderkage på instagram med #spejder

Check også...