How-to #Julekalender #Jul #Småkage #Bag på bål #Bålhygge

Bag julesmåkager på bål!

Julesmåkager-bagt-på-bål-tricket leveret til dig direkte fra Spejder.dk - Velbekomme! 

Share this: 
By: Mathias Thomsen

Jul, småkager og kanel hører hinanden ved! Derfor har Spejder.dk stjålet en opskrift fra De Grønne Pigespejdere, på, hvordan man laver julesmåkager på bål! Men sig ikke noget til dem. 

Så her får du opskriften på kanelsmåkager over bål - Velbekomme! 

Ingredienser:
- 200 g koldt smør
- 275 g mel
- 100 g sukker
- 50 g mandelmel
- 1 æg
- 1/4 tsk. potaske
- 2 stk. stødt kanel


Det skal du også bruge:
- Et godt glødebål
- En kagedåse
- Sand
- Bagepapir


Sådan gør du:
1. Skær smørret i tern og smuldr det sammen med mandelmel.
2. Bland hvedemel, sukker, og kanel. Ælt det sammen med mandelmel og smør.
3. Potasken røres op i en tsk. vand.
4. Tilsæt ægget og potaske til melblandingen og ælt det hele godt sammen.
5. Sæt dejen på køl i mindst to timer.
6. Når dejen har været på køl, skal den rulles ud, til den er 3-4 mm tyk.
7. Stik dejen ud - fx med kløver udstiksformen.
8. Fyld bunden af kagedåsen med 3-4 cm snad, og læg bagepapiret oven på. Læg
kagerne på bagepapiret og læg låget på kagedåsen.
9. Sæt kagedåsen ind i glødebålet med en spade, og bag kagerne i cirka 10 minutter, til
de er gyldne.
10. Tag kagerne af bålet og placér dem på en rist, så de kan blive sprøde.
11. Når kagerne er kølet af, kan de pyntes med glasur.

 

Check også...