Grej #mad i naturen #Dutch Oven

Dutch Oven

Et meget gammelt hollandsk princip har vundet frem igen. 

Share this: 
By: Mads H. Danquah Patruljekursus på Forlev Spejdercenter i påsken 2014

Bålmad smager bare af mere, og hvem har ikke drømt om kage på spejderlejren. Men det er altsammen muligt og gjort nemmere med en Dutch Oven. 

Men hvad er en Dutch Oven? 
En Dutch Oven er en støbejernsgryde, der er fremstillet med små ben, så kul kan lægges under gryden, og har et tætsluttende låg, hvor der også kan lægges kul på, så maden også kan få varme fra oven. 

Og netop den detalje gør, at en Dutch Oven kan fungere både som en ovn og en gryde, og åbner dermed op for helt nye muligheder for at bage og tilberede mad over mange timer over bålet med langt mindre risiko for, at din mad brænder på. 

Til gengæld er en Dutch Oven ret tung og ikke lige optimal til en madpost, men på en standlejr er det ret fedt. 

 

Hvis du vil læse endnu mere om Dutch Oven, så se her

Eller vil du have en opskrift på en lækker kage, som kan laves i en Dutch oven, så se her.

Check også...