Bliv leder

Du kan blive leder eller assistent hos os, uanset om du har været spejder før eller i et andet korps.

Som leder bruger du mange sider af din person. Du skal kunne være alvorlig, legesyg, naturlig og omsorgsfuld. Det kommer helt an på situationen og de spejdere, du er i samspil med. Vil du være leder i Det Danske Spejderkorps, skal du kontakte en lokal spejdergruppe.

En lederuddannelse

Vi tilbyder uddannelse til vore ledere, så du får redskaber og udvikler deres spejderarbejde. Det kan være spejderfærdigheder, pædagogiske værktøjer, kurser i projektledelse eller personlig udvikling. Og så får du naturligvis en god oplevelse, når du bidrager til et levende samvær med børn og unge.

Fællesskab med andre ledere

Som leder får du også et fællesskab med andre ledere i korpset. Du får erfaringer med ledelse og projekter, du får et stort netværk, og du får mulighed for at opnå en lederuddannelse. Omvendt kan du bidrage med dine kompetencer til at udvikle spejderarbejdet.

Leder i en spejdergruppe

Der er flere måder, du kan være leder eller assistent på i en spejdergruppe, og grupperne har deres egne rutiner og struktur for, hvordan de organiserer og udfører spejderarbejdet. 

Typisk består arbejdet i spejdergruppen i, at du deltager i et ugentligt spejdermøde, hjælper til på ture og til arrangementer, er aktiv i ledergruppen og i uddannelse af dit eget spejderliv.